Tábor Kožlany 2012 - HaBaKa

Letošní etapovka nás zavedla do Afriky na Saharu až do státu Niger. Hlavními hrdiny byli tři chlapci, kamarádi Hasan, Karembu a Babula, kteří na této pouti doprovázeli Abu Zachariáše, jež byl tehdy ve vysoké duchovní funkci na úrovni ústředního sultána. Putovalo se na velbloudech a všichni museli překo- návat nejen útrapy cesty, ale také soupeřit s domorodým kmenem Šaabů. Nakonec ovšem se dostalo i na poklad, který po velmi vyrovnaných a obtížných bojích, všichni získali.
Termín konání: 22.7 – 4. 8. 2012
Počet účastníků: 45 dětí, 10 vedoucích
Vedoucí a funkce: Pavel Slabyhoud, Zdeněk Vaněčka, Jaroslav Sauer st. a ml., Vítek Slabyhoud, Patrik Jäschke, Jiřina Slabyhoudová, Pavla Slabyhoudová, Lucka Slabyhoudová a Franta Zahálka.
Všichni účastníci Kožlan 2012
Družiny: DROMEDÁŘI Matěj Fridrich
BUBNULÍNI Daniel Jäschke
SAHARÁCI Vojta Forman
Etapovku vyhráli: BUBNULÍNI před Dromedárama a Saharákama
Družiny vyhráli: SAHARÁCI před Dromedárama a Bubnulínama
Jednotlivci: Štěpánka Dvořáčková a Honza Krajník (obhájili vítězství)
Sympaťáci: Anežka Křelinová a Daniel Jäschke
Končili: Barbora SLABYHOUDOVÁ, Štěpánka ŠESTÁKOVÁ, Matěj FRIDRICH a Vojta FORMAN.

Etapy

Do historie vstoupilo

  • Pan Laurenc opět posílá 4 kg včelího medu, při snídaních to bylo mlsání, tentokráte se ale porcuje bez přítomnosti včel.
  • Letošní tábor byl v „pracovní oblasti“ přímo skvělý, všichni si plnili své povinnosti a hlavně řada táborníků i „makala“ jaksi navíc. Zde vynikli gymnasti Honzové, Kuba a Radek.
  • Koupání letos bylo komplikovanější. Vožehák je vypuštěný a tak se chodíme koupat až do rybníka u Břežan, ale i zde proběhly „Vodní a podvodní hrátky“.
  • Na jednom z rozkazů musela Pavlínka upozornit osazenstvo a hlavně Manžáre, že voda u WC je pouze na mytí rukou a není pitná – je to potoční voda.
  • Honza Doubrava se dokázal „složit“ do kufru a kluci pak představovali „mluvící“ kufr
  • Dále určitě stojí za zmínku cvičení Zumby vedené Luckou, kterého se zúčastnili téměř všichni starší kluci – a bylo se na co dívat!!!

Několik momentek...

Zajímavosti

  • Každý z nás dostal Kožlanský zpěvník 2012, který se nakonec hodil nejen k ohni, ale i jako mapa vedoucí k pokladu.
  • José vymyslel „dvoudenní celodeňák“ s přespáním v Radějově u Formanů. Nakonec to bylo veliké štěstí, neboť cestou z Nečtin nás chytla tvrdá bouřka, totálně jsme promokli a pak se vše sušilo u Formanů na i v baráku, postaveného někdy v 17. století.
  • Druhý den se ovšem pokračovalo v putování a přes mírné bloudění a malé svezení malých dětí vlakem, jsme všichni byly včas v Plasech, odkud nás odvezl autobus zpět do Kožlan.
  • Opět se projevil problém protékajících stanů ve švech a tak je Pavel raději ještě dvakrát přetřel. No uvidíme, snad už problémy nebudou.
  • Po letech se lezlo na Mravenčích skalách, ale museli jsme si je hodně očistit a vytvořit k nim cestu.
  • Šárkové se povedlo upadnout ze špatně složené židličky do ohně.
  • Skvělý program u „Slavnostního táboráku“ předvedly nejen všechny družiny, ale i řada jednotlivců.

Zajímavosti - DOSPĚLÁCI

    Tradičně již ve čtvrtek před táborem vyrážíme s partou silných mužů a sličných žen na budování tábora a jeho staveb. Počasí nám při stavbě tábora tentokráte přeje a tak v pátek v poledne je již vše hotovo. Nájezd dalších dospěláků je v odpoledních hodinách a po některých pracovních úkonech je i připravena první večerní soutěž. Druhý den dopoledne probíhá mírně upravený „Ugandův memoriál“. Bohužel loňský vítěz putovního poháru Pepa Dvořák, zapomněl pohár přivézt !!!! I když vítězové obdrželi náhradní „relikviji“ ve formě skleněné kočičky, tak to bylo nepříjemnou skvrnou na celé akci. Odpolední akce byla poznamenaná deštěm, ale proběhla se super zábavou v našem Mlýně. A neděle byla tradičně plná sportu, hrál se softball, Kubb a Mölky a pak už se jenom čekalo na děti….