Tábor Kožlany 2017 - KRAKONOŠ

Letošní hra nás zavedla do našich nejvyšších hor Krkonoš. Dozvěděli jsme se o třinácti skutečných příbězích, které se na našich horách udály. Registrovali jsme úspěšné i neúspěšné akce mužů od Horské služby. Body jsme získávali v etapách, kde jsme museli ukázat naše schopnosti v transportování zraněných, v bojových hrách, v sólových výkonech, v orientaci v nočním lese, ve střelbě z luku hořícím šípem, šikovnost v zimních olympijských disciplínách atd. Vyvrcholením byl poklad v táboře v provedení čokoládové fontány s ovocem.
Termín konání: 23. 7. - 5. 8. 2017
Počet účastníků: 49 dětí, 11 vedoucích
Vedoucí a funkce: Pavel Slabyhoud, Zdeněk Vaněčka, Jaroslav Sauer st. a ml., Vítek Slabyhoud, Patrik Jäschke, Jiřina Slabyhoudová, Lucka Slabyhoudová, Vojta Moravec, Matěj Dvořák a Pavla Slabyhoudová.
Všichni účastníci Kožlan 2017
Družiny: K2 Jan Doubrava
SOJKY Jan Ptáček
PAŠERÁCI Radek Baláček
Etapovku vyhráli: PAŠERÁCI o druhé místo se rozdělily Sojky a K2
Družiny vyhráli: SOJKY K2 a Pašeráky
Jednotlivci: prvenství z loňska obhájili Václav Havlín spolu s Ivou Strakovou
Sympaťáci:
Končili: Štěpánka Dvořáčková, Eva Vondrášková, Adam Vondrášek, Radek Baláček, Jan Doubrava a Jan Ptáček.
Všechny fotografie v plném rozlišení si můžete prohlédnout a stáhnout zde

Do historie vstoupilo

  • Další přespání z důvodu „nebezpečného počasí“ ve školní tělocvičně s umytím v teplé vodě.
  • Letos proběhla zimní olympiáda se vším všudy - lyže, boby…
  • Dokonce i sněhová lavina se objevila na Velké louce, ze které jsme zachraňovali na 50 věcí. To vše díky místním hasičům.
  • Vrcholem etapovky byl poklad v táboře ve formě čokoládové fontány s různým ovocem.
  • Velmi hezká a působivá byly rozlučkové písničky jak šestice odcházejících, tak i ostatních táborníků.
  • Opět pro větší bezpečnost jsme postavili veliký hangár u dolních chatek a uklidili jednu z nich pro případné přespání při nebezpečném počasí.

Zajímavosti

  • Celá etapovka byla věnovaná Krakonošovi a Krkonošům.
  • Celodeňák letos začínal na Čisťáku a pokračoval přes Čistou až na Krakovec. Domů se jelo autobusem.
  • Při jedné z etap se střílelo hořícím šípem na papírovou bednu, která chytla a tím vydala další úkol.
  • Opět proběhl už tradiční seminář dospěláků za účasti 52 lidiček.
  • Jednáme s kožlanskými kamarády, snažíme realizovat nápad s přenesením stanů za potok, z důvodu maximální bezpečnosti. Vše asi bude na dlouhé lokte, ale snad se to nakonec podaří.

Zajímavosti - DOSPĚLÁCI

    Parta stavitelů dorazila ve čtvrtek na místo a hned se dala do stavění tábora. Navíc jsme ovšem z bezpečnostních důvodů museli připravit prostor u dolních chatek pro postavení rezervního hangáru a také provést úklid spodní chatky. Leč vše se zvládlo a tak dospěláci v počtu přes 52 mohli v pohodě v pátek odpoledne přijet. Program už je tradiční, páteční večerní „hra“, pak velké povídání, vzpomínání a zpívání u táboráku. V sobotu Ugandův memoriál se startovním stereem i závěrečným hrošením. Odpoledne orientační „zábava“, která vrcholila v hospůdce u hřiště nejenom předvedením se jednotlivých skupin, ale hlavně stereo váním a dalším občerstvováním přítomných, že se ani nikomu nechtělo zpět do tábora na večeři. Kurt plnil úkol téměř nesplnitelný, dostat všechny zpět do tábora. Nedělní dopoledne bylo věnováno sportu, ale také dříví. Chlapi zamakali a naplnili dřevník skoro až po okraj. O to to měli pak děcka jednodušší. Poobědové loučení bylo tak trochu smutné, ale co, za rok se tu snad zase sejdeme, co říkáte dospěláci?