Tábor Kožlany 2007 - Nysa

Doba z roku 1805, kdy na našem území probíhaly tzv. Napoleonské války, zúčastnili jsme se bitvy u Slavkova a sledovali hrdiny příběhu bratry Pančokovy po jejich válečné cestě, po útěku ze zajetí přes Králíky do Polska. Zde se vyznamenali v bojích i v chytrosti a navíc si domů na jižní Moravu přivedli i sličné nevěsty.
Termín konání: 28. 7. – 4. 8. 2007
Počet účastníků: 47 dětí, 10 vedoucích
Vedoucí a funkce: Jaroslav Sauer st., Jaroslav Luňák, Pavel Slabyhoud, Vítek Slabyhoud, Jaroslav Sauer ml., Tomáš Zýka, Zdeněk Vaněčka, Jiřina Slabyhoudová, Pavla Slabyhoudová, Šárka Hotařová.
Vedoucí v dobových uniformách...
Družiny: BÁRUŠKY Tomáš Nazarčík
KAMÍNCI Patrik Jäschke
WATERLÍCI Martin Kolář
Etapovku vyhráli: Bárušky před Kamínkama a Waterlíkama
Družiny vyhráli: Waterlíci před Báruškama a Kamínkama
Jednotlivci: Štěpánka Pajdičová a Honza Krajník
Sympaťáci: Jana Šťastná a Patrik Jäschke
Končili: Tomáš Nazarčík, Petr Krajník a Martin Kolář
Tak tady jsme komplet, utahaní jak psi, ale s úsměvem ve tvářích.

Hry a etapy

Výlet na Krakovec

Poklad

Do historie vstoupilo

  • Brigáda na Krakovci, na kterou navázala stezka odvahy v místech, kde byla točená „Leontýnka“, skvělý kastelán, který nám hrad půjčil na celou noc a pan Král, který vše vyjednal a zařídil.
  • Spalo se pod širákem v podhradí Krakovce.
  • Při příjezdu dětí do Kožlan nám pan Petřík ihned po vyložení odjel s autobusem, aniž by něco řekl a tím jsme neměli jak dopravit „pedagogický doprovod“ zpět do Chomutova a také některé dospěláky.
  • Děti v etapovce měly za úkol se naučit „pořadovky“ – naučily se a šlapaly jak vojáci.
  • Ve svahu nad WC se rozjelo dvoumetrové mlýnské kolo a hezky si klapalo. Bylo po skončení tábora věnováno do „mlýna“ nad táborem.
  • Výbuch sice otevřel bednu s pokladem, ale ten pravý poklad byl až v táboře v podobě jídla a pití „až se stoly prohýbaly“.

Pár momentek...

Zajímavosti

  • Objevila se nová hra „Woodball“.
  • Náča rozlomil přehazovačku na kole, když spěchal ke zraněné Báře.
  • Máme 45 nových matrací do stanů.
  • Dostali jsme „sponzorský dar“ od Námořníka Jirky v podobě polívkového přípravku, ze kterého kuchařinky udělaly 4 dobré polívčičky.

Balení & hodnocení

Xxxx

Zajímavosti - DOSPĚLÁCI

  • přijelo jen 30 lidí a Uganda je pěkně naštvaný, že mu nevycházejí finance. Při páteční noční hře, kdy bojovaly jednotlivé skupiny proti sobě a sbírali si svršky i spodky, lítal po lese zcela nahatý Martin – to prý aby mu nikdo nic nevzal… V sobotu se nesl zraněný se zlámanýma rukama a nohama z Angerbachu do hospody na hřišti u Vožeháku, kde se vše vyléčilo sérií sterea a jiných lektvarů. Při seznámení s Woodballem vstoupil do historie „Náčův krok“, kterým v mokré trávě Náča vyhrazoval jednotlivé „forveje“.